22. 7. 2013

Niekto tu nehrá fér!

zacneme pekne a neprijemne ukazovat na to co sa mi nepaci ale treba si to uvedomovat

sviniarsky obchodnici a burzovy buzeranti - ked nieco potrebujete chcu na vas zarobit ved predsa je dopyt a predpokladal som to tak ma zivte ajked nerobim nic podstatne pre spolocnost ale iba z nej kradnem

no a ked po niecom "nieje dopyt" tak to je asi nepodstatna debilina alebo nejaky humus v peknom obale tak tomu daju nizku cenu a vsetci hned poskakuju a tesia sa juchuuu a dakuju obchodnikovi ako dobre ze ho maju ze pre nich hlada nizke ceny....toto co pisem je dost nekonkretne ale staci sa pozret do obchodu ake sracky sa predavaju - samozrejme ze sracka tam je vsetko uz dobrych 23 rokov ma kvalita klesajucu tendenciu (ktovie preco?) (vlastne ja viem preco) (lebo prisli obchodnici aj s ich super trikmi a vystudovanymi vysokymi "skolami")(a ich *chvalospevy**epicka atmosfera* obchodne posvetne obchody) nezabudnite dneska je trend hlavne nic nevytvorit...len prist k niekomu co tvori(polnohospodari a pod.) a natlacit mu do hlavy kaleraby a zarobit na nom - inak sa zit v epickom luxuse neda!

len obchodnik moze totiz zarobit na druhych a este to aj pekne pomenovat, je to clovek co si sadne do kancelarie a prezera si papiere a spravy z pocitaca a zapne svoju jedinecnu vlastnost za ktoru ho platia manazeri(to su ti na vrchole co vsetko riadia ale inak nerobia nic iba "nesu" zodpovednost)

hovorim o bezcitnosti typu "vsetko musi sediet v cislach" - to jest ako keby niekto chcel opravit
auto iba podla nakresov a manualov alebo je to ako kravu pripojit na pristroj ktory z nej vycuca
vsetko mlieko - nic lepsie ma nenapadlo tak si to skuste spojit -

niekto by si povedal ze zavidim ze som mimo alebo ze som sialenec v helme z alobalu ale treba uznat ze pravda tu je v tom co pisem: od davna pradavna obchodnici plnili vo svete ulohu dolezitu: transportovali po svete to co ludia potrebovali a vymienali to za jedlo a pod. ludia ich mali radi lebo vzdy doniesli co bolo treba ci uz hrniec sol alebo ine nepotrebne veci

toto je mozno pekne ale je tu aj temna strana a to ze sa v nich budovala bezcitnost a moznost privirobit si bez prace ich hnala vpred, vidina blahobytu bola velka rovnako ako dnes....obchodnici profitovali vlastne zo vsetkeho a bez ohladu na nasledky dokonca financovali vojny ale to je na dlho, ... ---  .... ...ich finalna podoba vznikala pomaly ale isto az do dnesnych foriem - uz v minulosti chceli ti najmudrejsi a najsikovnejsi ovladat co najviac pretoze rovnako ako tuzba po zisku je velmi blizko aj tuzba po moci. obchodnici sa nenapadne snazili okradnut kazdeho kto prisiel a na to je jeden uzasny sposob: zalozte si banku!
(dajte muzovi zbran - moze vylupit banku. dajte mu banku a moze okradnut svet.) prave banka nerobi nic a pritom je v skutocnosti najlepsie zarabajuca vecicka na zemi....vraj :D potrebujeme peniaze na ochranu tohoto a tohto a potom platime zamestnancooov a vieteee je kriiizaaa a ja im na to gtfo!!(akoze chodte doriti) ved ich nekonecne zisky su nechutne, kebyze nahodou skrachuju este ich musime zachranit lebo by nemecky dochodcovia prisli o fondy a to predsa nechceme :O hned by bola panika a to krachujuca eu nesmie dopustit! (:D teda, treba sa co najviac nabalit presunut problem na neskor a utiect nez sa to poserie a na svoje miesto hodit chudaka nahradnika ktory to odnesie :/)

uz od davna sa to formovalo az dnes niektori to vidia ako debilnu konspiraciu

no pozrite sa na suvislosti(nehovorim ze to je plan len hovorim: aha) najprv existovalo nieco - potom niecom zacal byt prebytok a zacali sa bartery - vymenne obchody potom si povedali yeah, vymienajme za zlato to je super - potom prisli na rad zlatom kryte peniaze no.... :D a potom tu su tieto veci co mate v penazenke (kryte zlatom-wolfram oblozeny zlatom :DD)(to ma hodnotu vdaka tomu ze.............si vsetci myslia ze to ma hodnotu) kazdopadne dalsia faza co prebieha su virtualne peniaze - a podla konspiratorov a verejne dostupnych dokumentov je posledna faza - globalny system jednotnej meny - mozno pekny a uzasny sposob ale pochybujem ze by nam neobchodnikom pomohol nejaky "plan pre nase dobro" od tych co na chcu zarabat na nasej praci /tzv.otrokarstvo/

tolko z historie no co to pre nas znamena? no...pre nas asi nic ale nezabudnite vzdy ked budete v banke alebo hocikde kde sa na vas usmeju ked otvorite penazenku tak cim viac z nej davate tym svinskejsi a sikovnejsi obchodnik za tym bude (viac penazi myslim ako % pomer realnej hodnoty a ceny, no a este uzitocnosti kupovanej veci)

kazdy je dobry v tom svojom... ach kiezby sa tieto tvory nevymkli kontrole a skoncili uz s tym "zarabanim"(myslim okradanim) na cudzi(cuzdom) ucet...predstavte si ze vzdy ked je niekto uspesny tak pod nim stoja ludia ktori koli nemu priamo alebo nepriamo trpia - peniaze su dobre ale treba uvazovat triezvo nie ist za tym ako sialenec - kedy si totiz vsetci uvedomime ze potrebujeme iba to co potrebujeme tak obchodnici budu zase tymi dobrymi ludmi co za svoju pracu dostanu primeranu odmenu - teda nie viac ako ludia co v spolocnosti tvoria hodnoty

dovtedy radim: zamyslite sa co potrebujete - to si kupte ale vzdy iba s otazkou: naco mi to je? potrebujem to? a ake to potrebujem mat? ....ako bonus mozte dat: na co mi to bude ked to zjem?(resp. utratit peniaze s rozumom)

verim ze moj nezmyselny clanok ktory som len tak chaoticky napisal bude mat aspon daky vyznam... kazdopadne prajem pekne leto... a pozor na zmrzlinu lebo zmrzlinar za to postavi mešitu!!

:D a tak no.... L.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára