25. 7. 2016

Ionizácia vzduchu?

písal som radu ohľadom ionizátora a čistenia vzduchu pre známeho tak si hovorím, že by sa zišlo aj podeliť. Je to ideálna voľba pre každého človeka. Žiadne špecifikácie - stačí porozmýšľať nad faktami, spojiť si ich a zistíme, že čistý a zdravý vzduch dokáže okrem fyzického zdravia priniesť aj mentálne.

síce bez diakritiky ale nechcelo sa mi "
prva vec co sa da povedat je ze sa ionizatory davaju do chladniciek na dezinfekciu, vzduch v nich je pre mikroorganizmy neprijemny a pomalsie sa plodia (zabija ich to a tak). ionizacia je proces rozbijania molekul na kladne a zaporne castice. v prirode sa vyskytuje hlavne po burke, v jaskyni alebo pri vodopade (teda hlavne vo vlhkom vzduchu), kde sa vyskytuje vysoky podiel zapornych ionov na cm stvorcovy. cim vyssie je toto cislo podielu tym viac "liecivej sily" alebo "energie" je vo vzduchu. na mikroskopickej urovni to funguje tak ze sa velmi male castice prachu teda hocicoho co sa rozpada (koza farba lak stena jedlo nabytok) prirodzene dostavaju do obehu vzduchu, vidime to ako prach. ak ho chces znicit, najlepsie je mokrou handrou lebo tak sa na nu prach nalepi(neutralizuje) cize tieto pristroje funguju na tomto principe - http://hivus.sk/assets/PDF/Ion-cluster.pdf alebo odborne """K čisteniu vzduchu dochádza tak, že častice prašného aerosólu dostávajú ionizáciou vzduchu elektrický náboj a sú priťahované na opačne nabité zberné dosky - kolektory, umiestené vo vnútri prístroja. Pretože je prístroj zároveň ionizátorom, čistí vzduch i v priestore okolo pristroja. Tu sa uplatňuje čistenie vzduchu takto: prachové častice umelou ionizáciou získavajú elektrický náboj a buď sa zhlukujú a vďaka väčšej hmotnosti rýchlejšie sedimentujú, alebo sa častice poletavého aerosólu o rovnakom náboji navzájom odpudzujú a zachycujú sa na najbližších pevných povrchoch, kde svoj náboj strácajú. """ zvycajne sa pouzivaju aj s ventilatorom v ktorom moze ale nemusi byt namontovany aj zvlhcovac vzduchu (to nechces koli hudbe predpokladam)... idealne je to v miestnostiach ako tvoja kde je neustale zapnuta elektronika. vzduch to nezvlhci ale ak budes mat nielen ionizator ale cistic s ionizatorom tak sa ti prach zachyti na nejakom filtri a ty to vycistis....ak chces viac info asi skor napis nejakému výrobcovi alebo distributorovi


čerpal som z internetu prevažne a užitočný je dosť tento človek a jeho výskum. Položil základy vedy o vplyve ionizácie vzduchu na živé organizmy https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Chizhevsky .

Za povšimnutie stojí aj štúdia o negatívnom vplyve elektromagnetického žiarenia na človeka. http://social-sante.gouv.fr/IMG/pdf/Rapport_BioInitiative.pdf



P.S. "mystické" miesta obsahuju vysoko nadpriemernú hodnotu záporných iónov. Stojí za to na tieto miesta ísť. Ak nie ste fanúšikom, choďte do jaskyne alebo k vodopádu na takúto ozdravnú terapiu Pekný deň a príjemný vzduch na dýchanie :)

1 komentár:

  1. Tak toto je presne to co hladam. Znie to ako nieco co si urcite chcem zaobstarat, ak to ovsem nebude mat negativny vplyv na fungovanie elektroniky v miestnosti (?). Ventilator tu uz mam takze nebol by problem ho len spravne nasmerovat.

    Nemas pls nahodou aj kontakt na nejakeho vyrobcu / distributora takychto zariadeni? Vedelo by to cistit celu miestnost z 1 miesta, ci by bolo nutne to presuvat? A pochopil som spravne, ze ionizacia vzduchu taktiez eliminuje pachy?

    Vdaka, super clanok! :)

    P.S.: ta studia o vplyve e.m. ziarenia je trosku na dlhsie takze to zatial preskakujem

    OdpovedaťOdstrániť