28. 10. 2016

Jesenné upratovanie

V krátkosti zhrňme pár jednoduchých spôsobov ako pomôcť svojmu počítaču s výkonom. :)





1. Z plochy dajte preč všetko okrem odkazov. Pri spustení počítača ušetríte čas načítavaním plochy.

2. vymažte všetko, čo nepotrebujete. Staré kópie, slabé filmy, oničom seriály ktoré už nevyužijete. Všetko to zaberá miesto na disku a spomaľuje teda prácu s inými dátami. Najťažšia časť je začať, hlavne keď vieme aký máme bordel. Aj takto urýchlite svoju prácu.

3. Fotky a pamätné veci s ktorými nepracujete si dajte na externý disk - spravte si radšej zálohu.

4. Napíšte do vyhľadávania "prida" a spustite okienko, ktoré zobrazí všetky nainštalované programy. Ak je tam nejaký ktorý nepoužívate, vymažte ho. Takýmto spôsobom sa dajú kompletne odstrániť akékoľvek programy(ktoré by robili problémy).


5. Vyprázdnite kôš. Koľko gigabajtov ste tam mali? :)

6. Defragmentujte disk aj niekoľkokrát až dokým neprebehne proces rýchlejšie. Pozor, môže trvať aj 2 hodiny.


7. Stále slabota? windows má dosť oničom defragmentér. Snaží sa usporiadať programy podľa svojich potrieb no nestačí to. Ja osobne som mal veľmi dobrú skúsenosť s týmto programom:


Dostanete ho zdarma tu. Po spustení kliknite na tlačítko 1. teda analyzovať a zobrazí sa vám ako rozhádzaný je váš disk. Modré plochy sú fajn políčka. Biele miesta medzi nimi nie sú ideálne ale aj tak fajn. Problém je ak je váš súbor rozbitý na fragmenty - časti. Disk musí pri práci s takým suborom pozerať na rôzne miesta na disku.

Defragger usporiadava postupne a postaví dáta doslova "do pozoru". Stlačte 2 a dajte mu pre istotu aj 8 hodín ak ste kritický prípad, mne to trvalo 4 hodiny kým to preosial :)

Poznáte lepšie a iné spôsoby? Napíšte kommnt

L.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára