2. 9. 2013

Na nete ma každý svaly




Arguing on the internet is like running in the Special Olympics... Even if you win, you're still retarded. :D
(Argumentovať na internete je ako behať v „špeciálnej“ olympiáde... Ajkeď vyhráte, stále ste retardovaný)

Tento citát som našiel samozrejme na internete. Je zaujímavé s čím všetkým sa tu dá prísť do kontaktu. Jedna vec je ísť do sveta ale druhá vec je keď idete do sveta na počítači. Rozdiel je hlavne v tom, že internet je len virtuálna zmeska pospájanej reality a preto tu neplatia niektoré pravidlá skutočného sveta.

Jedno z nich je hlavne uvedené v nadpise: Na internete je každý pánom a pokiaľ ho nepoznáte neviete či je to nabúchaný agresor alebo len 13 ročné dieťa s nebezpečným slovníkom alebo nebodaj za počítačom sedí pes...



(na internete, nikto nevie že ste pes, nikto)




Hovoríme teda o (snáď) ľuďoch. To ale nie je všetko, internet sme totiž síce vymysleli my ale ako sa aj hovorí, človek je tvor omylný. A keďže na nete sa informácie točia viac ako peniaze pri uplácaní vo vláde tak sa dejú zaujímavé veci. Nazvime si to: každý má patent na pravdu. A najhoršie je, že sa to pre neskúsených ťažko overuje a preto sa často zavádza. Niektoré „staré školy“ napr. nechcú informácie z internetu. Niekedy sa totiž dozviete, že Hitler fetoval, inokedy zase že Mojsej sa za záhadných okolností stratil(a s ním aj plný minibar), že niekto si rozmyslí že je niekto úplne iný, alebo veci ktoré sa ani len netvária dôležito.




Niečo ale predsa len tieto veci spája a to zbytočnosť. A to je tretia nebezpečná vlastnosť internetu. Môže sa totiž stať (a asi sa aj stalo) že vás to pohltí. Práve na tom sme všetci závislí, je to nekončiaci rad informácií ktoré nám prídu zaujímavé. Pravda sa má ale tak že keď si osobne spomeniem napr. na to čo z toho mi niečo dalo tak zistím že to bolo úplne zbytočné. Práve preto to má takú silu vo vyvolávaní závislostí, dáva vám to presne to čo chcete a pritom to nie je koniec koncov nič...

Mám teraz ten zlý pocit že mi uteká pointa a asi sa to aj stalo lebo som popri tom pozeral kadejaké zbytočnosti. No áno už to mám.

Vrátim sa ešte k tým svalnáčom, presne ako je na internete nekonečne veľa info tak je aj neskutočne veľa ľudí. Tu platí známe „100 ľudí = 100 chutí“ no a predstavte si koľko ľudí je online a dostaneme obraz prečo sa na internete toľko háda. Popri tom ako si každý fičíme svoje obľúbené veci sa ale vždy nájde niekto cudzí a niekedy nám zanechá aj pekný náklad ako po preháňadle. Toto sa stáva väčšinou pri hudbe kde si nadávajú za to že sa im nepáči to čo si práve pustili – logika je jednoduchá nepáči sa mi niečo preto na to budem nadávať pozerať to a dávať tomu pozornosť.

Nanešťastie internet spája všetko teda aj ľudí s rozdielnymi chuťami. To by bolo ešte v poriadku keby niektorí z nich neboli hlúpi. A tuto smerujem, varujem všetkých mojich čitateľov dobrej vôle aby dali pozor na tento odpad. Nie na darmo sa hovorí, že bojovať s hlupákom sa dá iba na jeho úrovni. Tam vás stiahne a keďže je v tom riadne skúsený tak vás porazí. Blbci nepoznajú logiku, špeciálne to platí na internete. Preto hovorím: skúsme sa my inteligentnejší nepozastavovať nad spamom a blbečkami a zoberme si z éry internetu to najlepšie nech môžeme v bežnom živote ísť ďalej bez útrap.

Želám veľa šťastia a inteligencie na vašich potulkách týmito temnými uličkami. L. 

                                                                (juchuuuu interneeeet)









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára